Wilt u op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons op facebook!

Poster 22 12 18 Crescendo

Eindejaarsconcert Crescendo IJzerlo

Terugkijkend op een zeer geslaagd midzomerconcert met veel gastspelers uit de buurtschap IJzerlo, hebben de leden van muziekvereniging Crescendo besloten om het jaar muzikaal af te sluiten met een Eindejaarsconcert. Dit concert zal plaatsvinden op zaterdag 22 december 2018 en wel in de nieuwe multifunctionele zaal van ’t Dorpshuus. Zowel de fanfare als de slagwerkgroep zullen prachtige stukken voor u spelen. Ook het jeugdorkest en de jeugdslagwerkgroep zullen deze avond te horen zijn. Dirigenten Gerald Roerdinkholder en Fred Gaasbeek hebben een mooi programma samengesteld met meeslepende muziekwerken. Er zal uiteraard ook ruimte zijn voor lichtere muziek. Zo dicht voor de kerstdagen kan kerstmuziek natuurlijk niet ontbreken. Het wordt wederom een afwisselende en sfeervolle avond! Aanvang concert begint om 19.30 uur; de zaal is open vanaf 19.00 uur en direct bij binnenkomst wordt u al verwelkomd door de enthousiaste muziek van het jeugdorkest. Dus wees op tijd en laat u verrassen!

 

AVG verklaring

Afbeeldingsresultaat voor avg verklaring

Hierbij verklaart de Stichting AVG voor Verenigingen dat Crescendo IJzerlo Muziekvereniging het AVG-programma geheel of gedeeltelijk heeft doorlopen. Crescendo IJzerlo Muziekvereniging verklaart hiermee dat de inspanningen zijn verricht zoals die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Indien niet alle programmaonderdelen zijn afgewerkt en de verklaring toch wordt aangevraagd, dan is geen volledige invulling gegeven aan de eisen van de wetgever. De Stichting AVG voor Verenigingen adviseert de openstaande punten alsnog zo snel mogelijk af te werken en in elk geval in het programma een aantekening te maken wanneer dit zal gebeuren.

In de hierna volgende verklaring staan alle onderdelen/stappen die Crescendo IJzerlo Muziekvereniging heeft doorlopen om te voldoen aan de AVG-wetgeving. Per onderdeel is duidelijk aangegeven welke gegevens en onderdelen van de wet van toepassing zijn en hoe daar aan voldaan is. Waar nodig is additionele informatie verstrekt ter verduidelijking van de situatie.

Crescendo IJzerlo Muziekvereniging begrijpt dat AVG-wetgeving continu van toepassing is en dat wij regelmatig de gegevens moeten controleren en updaten.

Met het volledig doorlopen van het AVG-programma van de Stichting AVG voor Verenigingen heeft Crescendo IJzerlo Muziekvereniging kennis over de materie ontvangen die door de AVG wordt geraakt, en verklaart zelf naar eer en geweten aan de wet te voldoen. De onderdelen van de zelfverklaring door Crescendo IJzerlo Muziekvereniging zijn te vinden op de volgende pagina('s) van deze verklaring.

Aldus opgemaakt te Gorinchem, d.d. 11-7-2018, door Stichting AVG voor Verenigingen gevestigd aan de Stephensonweg 14 te Gorinchem

 

Uitstekend verzorgd Midzomerconcert door Crescendo IJzerlo

IJzerlo - Ruim 350 bezoekers genoten zaterdagavond 30 juni van een tot in de puntjes verzorgd midzomerconcert door de Christelijke Muziekvereniging Crescendo uit IJzerlo. Tijdens deze avond bleek weer eens waar een kleine buurtschap groot in kan zijn. Het 'Bergerveld' direct tegenover het 'Dorphuus' was door de leden omgetoverd tot een prachtige oase waar de bezoekers in een feeërieke en romantische sfeer in alle rust konden genieten van een subliem concert.

Het sportveld was aan de straatzijde afgebakend en aan de andere zijde had men het zicht op de maïs die de juiste lengte had. In een prachtige muziektent was met gebruikt van pallets, een 'oplopend' podium gebouwd waarop plaats was voor de ruim vijftig leden tellende fanfare mét meewerkende artiesten. 'Muziek - Liefde - Naoberschap' liep bij de muziekkeuze als rode draad door het programma. Naast de fanfare zélf waren er optredens van meerdere muzikale talenten die de buurtschap IJzerlo rijk is. Dit waren Rosanne Navis op piano, Cindy Rexwinkel met accordeon, de zangeressen Joyce Drenthel en Dieuwertje Westendorp én de gitaristen Richard Albers en Jean-Pierre Schepers.

Ontroering
Enkele gezamenlijk gespeelde nummers van fanfare met artiesten over 'liefde' brachten zichtbaar ontroering bij het publiek. Op muziek van 'Crescendo' bracht de acro-groep van Aktief een adembenemende show voor het voetlicht. Met behulp van tien gevulde gereedschapkisten had de slagwerkgroep van 'Crescendo' voor deze avond een speciale act ingestudeerd die werd beloond met een ovationeel applaus. Het gehele terrein was aantrekkelijk ingericht met stoelen, picknicktafels, sta-tafels en enorme bloemstukken op het podium en tussen het publiek. Het door Wiljo Brusse uitstekend verzorgde licht- en geluidsysteem maakte het plaatje compleet. Met het spetterende finalenummer 'Go like Elijah' dat 'Crescendo' samen met álle artiesten speelde werd om 11.15 uur het concert afgesloten.

Met de vraag om een toegift en een staande ovatie beloonde het publiek fanfare én artiesten voor de prachtige avond. Tot in 'de kleine uurtjes' werd er nagepraat over het gebrachte programma 'Muziek - Liefde - Naoberschap'. Na maanden van voorbereiding kunnen de leden van 'Crescendo' terug kijken op een bijzonder geslaagd evenement dat qua presentatie, muzikaliteit, entertainment en programmakeuze op een hoog niveau stond.

Feel the beat slagwerkconcert te Dinxperlo. 

Afgelopen zaterdag 16 juni stond Feel the Beat slagwerkconcert in Dinxperlo gepland. Ook Crescendo heeft die avond van zich laten horen! Het klonk heel goed! Met dank aan muziekvereniging Prinses Beatrix voor de organisatie van deze mooie avond.

 

foto van Crescendo IJzerlo.

De Rabobank heeft vanavond de cheques van de actie 'Hart voor de Achterhoek' uitgereikt. € 923,20! Wauw wat een prachtig bedrag. Wij willen iedereen bedanken die een stem op onze vereniging heeft uitgebracht!

foto van Crescendo IJzerlo.

Schoolpleinconcert

Het was een geweldig schoolpleinconcert 13 juni. Hele mooie muziek en super gedaan allemaal!

foto van Crescendo IJzerlo.

 

Gezamenlijk concert

Op 2 juni zal het gezamenlijk concert plaats vinden. Organiserende vereniging is dit jaar Excelsior Barlo. U komt toch ook?

foto van Chr. Muziekvereniging Excelsior Barlo.

 

Mini concert tijdens Koningsdag bij Beth San te Aalten

foto van Crescendo IJzerlo.

 

Benefietconcert poster 24 2

Wees van harte welkom bij dit benefietconcert!

 

Crescendo is drie jubilarissen rijker!

3085aff4 d7de 481d a32d 35876913e486 thumb840

Zaterdagavond 18 november was ‘t Dorpshuus het decor voor een schitterend najaarsconcert van CMV Crescendo IJzerlo. Samen muziek maken staat eigenlijk al het hele jaar centraal voor Crescendo. Zo zijn er dit jaar al enkele gezamenlijk concerten georganiseerd. Vanavond werd dit nog eens extra benadrukt. Het fanfareorkest en jeugdorkest o.l.v. Gerald Roerdinkholder en de slagwerkgroep o.l.v. Fred Gaasbeek waren voor de pauze apart van elkaar te horen. Prachtige concertmuziek werd afgewisseld met vrolijke nummers.

Met de huldiging van drie muzikanten kreeg de avond een extra feestelijk tintje. Jan Kämink voor zijn 50 jarig lidmaatschap en Geert Korten en Dick Wensink voor hun 40 jarig lidmaatschap. Alle drie trouwe en betrokken leden die geruime tijd verschillende functies in het bestuur of de muziekcommissie hebben bekleed.

Met drie jubilarissen rijker vervolgende Crescendo gezamenlijk haar concert. De fanfare, het jeugdorkest en de slagwerkgroep waren allen gezamenlijk te horen in één groot orkest. Als knallende afsluiting werd er popmuziek gespeeld, speciaal gearrangeerd voor fanfare samen met slagwerkgroep. Na afloop werd er door muziekanten en publiek nog gezellig nagepraat in de bar van ’t Dorpshuus.

 

Rake klappen in IJzerlo

De slagwerkgroep van muziekvereniging Crescendo bestaat uit 8 enthousiaste leden en staan o.l.v. Fred Gaasbeek. Zij zijn echter op zoek naar nieuwe leden en houden daarom een ‘open repetitie’. Iedereen met gevoel voor ritme en enige ervaring met slagwerk is van harte welkom om een keer geheel vrijblijvend mee te doen. De slagwerkgroep is niet leeftijd gebonden, herintreders of laatbloeiers zijn ook van harte welkom om de repetitie bij te wonen. De slagwerkers zien u graag op maandagavond 2 of 9 oktober a.s. om 19.15 uur in ’t Dorpshuus, Thijsweg 19 te IJzerlo. Heeft u vragen dan kunt u altijd een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 IMG 0763

 

Eerste plaats met IJzerlo Got Talent tijdens het IJzerloos zomerfeest!

De vakantie is voorbij en wij zijn weer fris en fruitig aan een nieuw seizoen begonnen. Deze is ook nog eens goed van start gegaan met een eerste prijs. Dit moest de wel even tijdens de repetitie gevierd worden:)

20799150 1231901650247228 8605372117196429663 n

 

Schoolpleinconcert van het jeugdorkest, de muziekschool leerlingen en de blokfluiters

Hele mooie avond gehad op het schoolplein van basisschool 't Warmelinck! Allemaal ontzettend goed gedaan! Heel leuk ook dat jullie met zovelen zijn komen luisteren!

19274848 1184299748340752 3122415495006776057 n

19397047 1184299665007427 580820323799183877 n

 

Ook de slagwerkgroep laat op een gezamenlijk slagwerkconcert van zich horen!

19366551 1180849622019098 4027615431579930669 n

 

Gezamenlijk Concert Aaltense muziekverenigingen

10 juni hebben vier fanfare orkesten (Advendo Lintelo, Excelsior Barlo, De Eendracht Aalten en Crescendo IJzerlo) samen opgetreden in een mooie hal bij Prinzen-Somsen. Het werd een geweldig mooi concert op een bijzondere locatie. Namens de organiserende vereniging allen bedankt voor de deelname en voor de komst naar dit mooie concert!

19029219 1175444002559660 3900695422147639634 n

 

 Er is voor de vereniging een mooi bedrag van 915 euro opgehaald met de actie Hart voor de Achterhoek! Een prachtig resultaat!

 

Wij doen mee met: Hart voor de Achterhoek! Ben jij lid van de Rabobank Noord- Oost Achterhoek? Laat je dan horen en stem tussen 9 en 26 mei op Crescendo IJzerlo. Zo help je ons een mooi bedrag op te halen. Vraag ook gelijk je familie, vrienden, buren en kennissen om ons te steunen!

hart voor de Achterhoek

 

Jeugdorkest en slagwerkgroep pakken uit in voorjaarsconcert

Zaterdagavond 8 april was ’t Dorpshuus het decor voor een schitterend voorjaarsconcert van het jeugdorkest en de slagwerkgroep van CMV Crescendo IJzerlo. Zoals u wellicht wel weet is het fanfare orkest 18 maart op concours geweest en neemt daarom geen deel aan dit voorjaarsconcert. Zowel het jeugdorkest als de slagwerkgroep pakten uit met een afwisselend programma. Filmmuziek, pophits, klassieke nummers, alles kwam voorbij.

De avond kreeg een extra feestelijk tintje doordat 6 muziekanten geslaagd zijn voor hun muziekexamen. Voor het A-diploma zijn geslaagd: Sem Helmink met hoorn, Luuk Jansen ook met hoorn en Debby Westerveld met alt saxofoon. En voor het B-diploma zijn geslaagd: Willeke Hoftijzer met alt-saxofoon, Michiel Wellink met slagwerk en Thijs Wildenbeest met euphonium. Allemaal ontzettend knap gedaan. We hopen nog lang van deze muzikale talenten te kunnen genieten!

De slagwerkgroep en het jeugdorkest vervolgden om de beurt het concert. Het jeugdorkest sloot de avond af met het nummer ‘Accidentally in love’, een heel vrolijk nummer dat perfect bij de avond past. Het publiek heeft kunnen zien en horen dat Crescendo nog altijd een bloeiende vereniging is waarbij niet alleen het fanfare orkest in het middelpunt staat. Het publiek genoot na afloop van de avond van een drankje in de bar. 

 

Prachtig resultaat behaald op concertconcours te Zutphen

Muziekvereniging Crescendo IJzerlo heeft afgelopen zaterdag 18 maart deelgenomen aan het podiumconcours te Zutphen. Hier zijn 2 concertwerken ten gehore gebracht welke door een jury zijn beoordeeld. Er is fijn gespeeld in een erg mooie concertzaal. Met een prachtig resultaat is Crescendo aan het eind van de middag terug gekomen naar IJzerlo. Een eerste prijs met een gemiddelde van 81.83 punten! Wij zijn erg trots op dit resultaat en laten daarom op 22 maart om 19.45 uur in ’t Dorpshuus de concertwerken nogmaals horen. U bent van harte welkom om te komen luisteren!

concours kopie

 

Geslaagd optreden van samengesteld jeugdorkest vanuit Crescendo IJzerlo en Advendo Lintelo

Het jeugdorkest heeft een geslaagd optreden verzorgd op de kerstmarkt van basisschool 't Warmelinck. Het was een geslaagde avond! Jongens en meisjes bedankt!

kerstmarkt 2016

 

Geslaagd najaarsconcert van Crescendo IJzerlo

najaarsconcert

Zaterdagavond  19 november was ‘t Dorpshuus het decor voor een schitterend najaarsconcert van CMV Crescendo IJzerlo in samenwerking met Sandra Vanreys en Wilma Pastors. Het was een afwisselende avond waar ook de slagwerkgroep van zich liet horen. Het fanfareorkest onder leiding van Gerald Roerdinkholder beet het spits af onder andere met muziek van de film ‘Crimson tide’ en het werk ‘Concordia’.

De slagwerkgroep onder leiding van Fred Gaasbeek zorgde voor een verrassing. Naast een aantal nummers uit eigen repertoire werd er aan het einde van het optreden slagwerkmuziek gecombineerd met een aantal blaasinstrumenten en zelfs een keyboard en gitaar. Hierdoor ontstond een heel swingend geheel!

Na de pauze werd fanfaremuziek afgewisseld met prachtige muziek van beide solisten. Sandra en Wilma traden apart op, maar er werden ook een aantal nummers samen met het fanfareorkest ten gehore gebracht. ‘Hallelujah’ van de recent overleden Leonard Cohen bijvoorbeeld.

De avond eindigde met het nummer ‘Calm after the storm’ van het songfestival 2014. Een prachtig countrynummer waarna het publiek tevreden naar huis ging. 

 

poster najaarsconcert

 

Najaarsconcert Crescendo IJzerlo

Tijdens het bevrijdingsconcert in mei vorig jaar heeft muziekvereniging Crescendo IJzerlo met veel plezier samengewerkt met zanares Sandra Vanreys. Dit bleek een groot succes. Zowel Crescendo als Sandra zouden deze combinatie van zang en fanfaremuziek graag nogmaals samen willen brengen.

Op 19 november a.s. zal Crescendo haar najaarsconcert geven. Het belooft een afwisselend programma te worden waarbij niet alleen Sandra Vanreys maar ook Wilma Pastors-Scholten zullen zorgen voor een bijzondere muzikale avond. Een avond waar naast het fanfare orkest en solisten ook de slagwerkgroep van zich laten horen. 

U bent allen van harte uitgenodigd om op 19 november 19.30 uur in 't Dorpshuus naar dit concert te komen luisteren. 

 

Medewerking verlenen aan het Benefietconcert van het Aaltens Mannenkoor

29 oktober speelt Crescendo mee met het benefietconcert van het Aaltens mannenkoor. Hiervoor wordt al druk gerepeteerd:

repetitiebenefiet

 

Een aantal vrijwilligers zijn weer enorm druk geweest om het oud ijzer uit te zoeken en weg te brengen. Dit heeft een mooi bedrag voor de vereniging opgeleverd! Vrijwilligers bedankt hiervoor!

vrijwilligers

 

Geslaagd jeugdorkest uitje! 

Het jeugdorkest heeft er alweer 1 repetitie op zitten, maar zijn het jaar nu ook sportief begonnen met een rondje klootschieten. Met als afsluiter een pannenkoek!

jeugdorkest

 

Zomerconcert 29 juni

Crescendo heeft het muzikale jaar afgesloten met een zomerconcert op locatie. Gelukkig bleef het op een enkele spat regen na droog!

 

Vrijdag zal Crescendo nog 1 keer optreden voor de vakantie op het schoolfeest van basisschool 't Warmelinck

 

IMG 20160630 WA00012

 

 

Het Jeugdorkest heeft samen met de muziekschoolleerlingen en de blokfluiters een geslaagd schoolpleinconcert gegeven!

 

IMG 20160622 WA0013IMG 20160622 WA0015

 

 

Mirte en Hannah geslaagd voor het A diploma!

We feliciteren Mirte en Hannah met het behalen van het A diploma. Mirte heeft examen gedaan op de trombone en Hannah op de saxofoon. Heel goed gedaan allebei! Ze gaan volgend jaar door met de lessen voor het B examen.

 

Heel erg goed gedaan!! 

 

Crescendo geeft verrassend concert samen met jeugdorkest en slagwerkgroep

 

voorjaarsconcert 2016

 

Zaterdagavond  2 april was thuishonk ‘t Dorpshuus het decor voor een schitterend voorjaarsconcert van CMV Crescendo IJzerlo. De dirigenten Gerald Roerdinkholder en Fred Gaasbeek  hadden samen een afwisselend programma samengesteld. Het jeugdorkest, het fanfareorkest en de slagwerkgroep hadden alle drie apart van elkaar een gevarieerd programma ingestudeerd.

Voor Crescendo is de avond speciaal begonnen met de presentatie van het nieuwe logo. Het nieuwe logo heeft de wel bekende rode Crescendo kleur gekregen. Daarnaast is er een harp in het logo opgenomen. Wie het vaandel en de uniformen wel eens wat beter heeft bekeken zal de harp hiervan herkennen. Bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe outfit. Het jeugdorkest heeft met trots deze nieuwe look met gloednieuw logo gepresenteerd.

De huldiging van twee trouwe leden gaf de avond nog een extra feestelijk tintje. Jan Koskamp en Christiaan Eppink kregen een insigne opgespeld voor hun 50 en 40 jaar lidmaatschap. Zowel Jan als Christiaan spelen al jaren bugel binnen het fanfareorkest.

De avond werd knallend afgesloten met een gezamenlijk optreden van het fanfareorkest samen met de slagwerkgroep. In de bar werd nog een drankje gedronken waarna het publiek tevreden naar huis ging. 

 

 

Voorjaarsconcert

Zet alvast een kruis in uw agenda op zaterdag 2 april vanaf 19.30uur. Crescendo zal op deze datum samen met het jeugdorkest en de slagwerkgroep een mooi voorjaarsconcert geven in thuisbasis 't Dorpshuus. 

 

Hilde Koskamp verlaat bestuur

Gisteren heeft Hilde Koskamp na 4 jaar ons bestuur verlaten. Bedankt voor wat je deze 4 jaar als bestuurslid allemaal hebt gedaan! Esther van harte welkom!

12745963 823141631123234 7209788877392071035 n

 

Crescendo Kanjers, Jan en Hermien Hoftijzer!

Tijdens de ledenvergadering op woensdag 27 januari, zijn Jan en Hermien Hoftijzer benoemd tot de Crescendo Kanjers van dit jaar! Jan en Hermien zetten zich al jaren in voor de vereniging, als oud-bestuursleden, muziekcommissie leden, kledingcommissie, stoelen klaarzetten, contacten met sponsoren onderhouden, noem het maar op! Jan en Hermien, bedankt voor jullie inzet voor Crescendo. 

 

crescendokanjers

 

Slagwerkgroep begint het jaar spetterend! 

 

Onze slagwerkgroep deed op dinsdag 12 januari mee aan een bijzonder concert in het Wilmink theater in Enschede. Samen met tientallen andere muzikanten verzorgde de slagwerkgroep een spectaculaire avond het goede doel! Een nieuwe stiltecentrum in MST Enschede. De slagwerkgroep van Crescendo kon zich deze avond eens van een geheel ander kant laten zien. De avond was een groot succes!

slagwerkgroep

 

 

 

Sfeervol concert Crescendo

 

IJZERLO - Op zaterdag 21 november gaf Crescendo IJzerlo een heel bijzonder concert in Hippisch centrum de Achterhoek.

Voor de pauze verzorgde Crescendo het programma en speelde een aantal mooie concertwerken.
Na de pauze was er een gezamenlijk programma van muzikanten en ruiters te paard. Het was uniek om te zien hoe de paarden en ruiters een mooie kür reden op live fanfaremuziek.

TIjdens dit concert werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om twee trouwe Crescendo leden in het zonnetje te zetten.

Hermien Hoftijzer werd als eerste gehuldigd. Al 40 jaar lang kan Crescendo op haar steun rekenen. Niet alleen profiteert Crescendo van haar muzikale kunsten op de saxofoon, Hermien regelt ook allerlei andere zaken binnen de vereniging. Muziekcommissie, stoelen klaarzetten, ervoor zorgen dat iedereen zich netjes in uniform presenteert: Hermien regelt het allemaal.

Naast Hermien was er ook aandacht voor Hans Obbink. Deze muzikant werd in1955 lid. Een simpel rekensommetje laat zien dat hij maar liefst 60 jaar lid is van de vereniging. Een ongelofelijk lange tijd. Binnen in het orkest is Hans op zijn trombone niet weg te denken. Jaren geleden was Hans de stuwende kracht achter de overstap van ventiel- naar schuiftrombone. Een overstap waar Crescendo nog steeds erg blij mee is. Hans heeft ook zijn steentje bijgedragen aan de vereniging door in de jaren 70 plaats te nemen in het bestuur.

 

Hermien en Hans mochten uit handen van bestuurslid Bertram een insigne en een oorkonde in ontvangst nemen als dank voor hun jarenlange lidmaatschap.

De avond werd afgesloten met het prachtige nummer Ttotal Toto waarin alle deelnemers zich nog één keer presenteerden aan het publiek.

 

Meer foto's van ons concert bekijken? Klik dan hier 

 

hermien

 

hans2

 

 

 

 

poster

 

Uniek concert in de manege

Zet 21 november in uw agenda. Crescendo geeft dan een uniek concert in samenwerking met 'Hippisch centrum de Achterhoek'. De muzikanten, paarden en amazones zijn al hard aan het oefenen.

paarden

 

 

We zijn weer begonnen!

Op woensdag 12 augustus begon Crescendo het seizoen met het traditionele koning op halen op het zomerfeest in IJzerlo. Zaterdag 14 augustus zullen we ook tijdens het dagfeest van ons laten horen.

11880328 736879119749486 3000556759730667423 n

 

Tot volgend seizoen!

Op woensdag 8 juli sloot Crescendo haar seizoen af met een zomerconcert.

We waren te gast bij de familie ter Horst aan de kruisdijk.

Het was een prachtige avond waarbij alle 3 de groepen van de vereniging (jeugdorkest, slagwerkgroep, fanafareorkest) zich konden laten horen.

Gelukkig heeft de regen geen roet in het eten gegooid.

 

 

Gezellig schoolpleinconcert

Op woensdag 24 juni organiseert Crescendo IJzerlo voor haar jeugdleden een schoolpleinconcert.

Leerlingen krijgen de kans om te laten horen wat ze het afgelopen jaar in de muzieklessen geleerd hebben.  Ook de blokfluiters zijn van de partij en geven voor het eerst een optreden.

Het jeugdorkest draagt ook haar steentje bij en zorgt voor afwisselende muziek tussendoor.

Het is geweldig leuk om te zien en te horen dat ook de jongste leden van de vereniging gemotiveerd muziek maken!


Zoals de naam het al zegt: Het concert vindt plaats op het schoolplein van CBS ’t Warmelinck, kruisdijk 17. De aanvang is 18.30 uur en iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

 

 


 

 

DVD bevrijdingsconcert

 

Wilt u het indrukwekkende bevrijdingsconcert nogmaals ervaren? Dat kan!

De ZSOM heeft profesionele opnames gemaakt en dit verwerkt tot een prachtige DVD.

 

Wilt u de dvd bestellen? Dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeldt in deze mail uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal DVD's dat u wilt hebben.

De kosten zijn 10 euro per DVD.

 


Indrukwekkend bevrijdingsconcert

Samen met ruim 500 bezoekers is op zondag 10 mei 70 jaar bevrijding herdacht en gevierd. Solisten Rosanne Navis op piano en zangeres Sandra van Reys gaven het concert een extra bijzonder tintje. De muziekstukken en solistische optredens waren geheel afgestemd op de periode 1940 - 1945. Spreker Rudolf Brunsveld heeft het publiek door het gehele concertprogramma meegenomen van mineur (tijdens de bezettingstijd) tot vrolijke muziek (waarmee de bevrijding gevierd wordt). 

Het is een heel indrukwekkend en bijzonder concert geworden. De muziek, aankleding en opzet van het concert hebben voor een meeslepende sfeer gezorgd, waardoor men zich terug waande in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Zowel muziekanten als het publiek hebben genoten. Crescendo wil op deze manier laten weten onder de indruk te zijn van de grote opkomst en de mooie reacties vanuit het publiek.

Na afloop van het concert is er door muzikanten en bezoekers nog genoten van een hapje en een drankje in het zonnetje.

 

 

bvc2

 

Geslaagden bij Crescendo

5 van onze leerlingen deden vorige week examen en zijn geslaagd! Gefeliciteerd!
Marloes Westerveld haalde haar A diploma op bugel
Willeke Hoftijzer haalde haar A diploma op alt saxofoon
Sharon Wellink haalde haar B diploma op trompet
Jade Bosmann haalde haar B diploma op slagwerk
Bram Hoftijzer haalde zijn C diploma op slagwerk.
Goed gedaan allemaal!
 
geslaagd

 


 

Ritmisch spektakel in ‘t Dorpshuus

Op zaterdag 25 april stond ’t Dorpshuus IJzerlo in het teken van ritmische muziek.

De Achterhoek telt heel wat talentvolle slagwerkgroepen! Slagwerkgroep Crescendo nodigde een aantal groepen uit voor ‘Percussion on stage’ : een gezamenlijk slagwerkconcert. Deze avond lieten ook DeMB uit Bredevoort en slagwerkgroep Advendo/Excelsior uit Lintelo/Barlo van zich horen. Crescendo zelf beet het spits af.

Voor 2 heren en hun families was deze avond extra bijzonder. Dirigent Willem Kruisselbrink nam na 16 jaar afscheid als dirigent van de slagwerkgroep van Crescendo. Willem was als dirigent bijzonder gemotiveerd om het uiterste uit zijn slagwerkgroep te halen. Kritisch en vol energie stond hij voor de groep. Gelukkig is Willem nog niet helemaal weg bij de vereniging. Hij blijft zelf als slagwerker bij het fanfareorkest.

Ook Wiljo Brusse werd deze avond in het zonnetje gezet. Hij is al 25 jaar lid van de slagwerkgroep. Met zijn grote trom inclusief mascotte is hij op straat het boegbeeld van Crescendo. Wiljo werd gehuldigd en kreeg het zilveren insigne van het KNMO

Als special act was ‘Shuffle perussion group’ uitgenodigd. Deze energieke slagwerkgroep wist met hun slotoptreden de hele zaal mee te slepen met hun ritmische en afwisselende show.

Het was een mooie avond waarin we weer hebben bewezen dat je ook zonder melodische instrumenten een fantastisch concert kan geven.

fotos vindt u hier

 

percussion on stage

 

 


IMG 9288

 

Percussion on stage heeft de slag te pakken!

 

De Achterhoek telt heel wat talentvolle slagwerkgroepen! Slagwerkgroep Crescendo uit IJzerlo vond het hoog tijd om deze groepen uit te nodigen voor een gezamenlijk concert. ‘Percussion on stage’ belooft een afwisselende avond te worden. Met medewerking van drumband Excelsior Bredevoort en slagwerkgroep Advendo/Excelsior uit Lintelo en Barlo.

 

Hoogtepunt van de avond is het optreden van “SHUFFLE percussion Group”. Dit is een eigenwijze, eigentijdse en energieke slagwerkgroep, die zich profileert door slagwerk in een showend theatraal jasje te verpakken. Van de preciezeJapanse, het swingendeBraziliaansetot het groovendeAfrikaanseslagwerk, de performers van Shuffle brengen het samen tot een spectaculaire beleving.

 

Heeft u ook zin in z’n ritmische verrassende avond? Kom dan op zaterdag 25 april om 19.30 uur naar ’t Dorpshuus in IJzerlo. Voor €5 zorgen alle slagwerkers ervoor dat u een fantastische avond heeft. (kinderen onder de 12 jaar betalen €2,50)

 

 

 

  

bevrijdingsconcert klein

 

Bevrijdingsconcert” muziekvereniging in machineloods …!

IJzerlo  -  'CRESCENDO' geeft 'Bevrijdingsconcert' op bijzondere locatie met regionale solisten!

Bestuur en leden van Crescendo zijn al maanden bezig met de voorbereidingen voor een bijzonder bevrijdingsconcert.

 

Hoftijzer LMB aan de Klokkemakersweg werd benaderd en directeur/eigenaar de heer Wilco Hoftijzer stelt belangeloos één van zijn ruime machineloodsen beschikbaar. Vervolgens kreeg men de toezegging van de medewerking van zangeres Sandra van Reys  en pianiste Rosanne Navis. 'Crescendo' zal samen met hen enkele mooie en toepasselijke muziekwerken ten gehore brengen. Ook zullen de beide dames gezamenlijk hun kwaliteiten laten horen bij enkele nummers tijdens hún optreden.

 

Het  programma is bijzonder van opzet en zal gaan van mineur (bezettingstijd) naar vrolijk (bevrijding). 'Crescendo' opent het programma met o.a. 'Theme From Schindler's List' en 'The Story Of Anne Frank'. Ook het bekende 'Soldaat van Oranje' zal niet ontbreken. In het verloop van het programma zal men overgaan naar 'de bevrijding' en staan o.a. 'Escape To Victory' en 'De Langste Dag' op het programma. De muziek wordt ondersteunt door beeldmateriaal achter het orkest. De machineloods wordt omgetoverd met licht en geluid tot een ware concerthal en biedt plaats aan vierhonderd bezoekers. 

Dus: Zet zondag 10 mei in uw agenda en zorg dat u dit niet mist!  U bent om 15.00 uur welkom aan de  Klokkemakersweg 19 in IJzerlo. Het programma duurt een kleine twee uur en er zal geen pauze zijn.

De zaal is open vanaf half drie en het concert is voor alle belangstellenden gratis toegankelijk.                                              

Gezien de hoge investeringen en de vele extra's die nodig zijn voor een dergelijk concert, vraagt men aan de uitgang wel om een 'stevige' vrije gift - hetgeen begrijpelijk is.

Na het concert is er gelegenheid nog wat na te praten en stil te staan bij '70 jaar bevrijding'.

 


 

 

Liberty concert op 't Zand

Op maandag 30 maart vieren we 70 jaar bevrijding in IJzerlo, Aalten en Bredevoort. Crescendo droeg haar steentje bij door met slagwerkgroep en fanfareorkest deel te nemen aan het liberty concert op 't Zand in Bredevoort. Een koude, maar mooie avond!

 

 

 IMG 2253 Copy

 

 


Optreden dr. Jenny Dinxperlo

Op woensdag 11 maart verzorgde het jeugdorkest een optreden voor de bewoners van dr. Jenny zorgcentrum in Dinxperlo.

 

dr jenny

 

Kerstfeest zondagschool
Op zondag 21 december werd het jaarlijkse kerstfeest van de zondagschool gevierd.jeugdorkestkerst
Het jeugdorkest droeg haar muzikale steentje bij.

 

 

 

 

 

thijsDiploma A


Thijs Wildenbeest heeft op 2 december zijn A-diploma op bariton gehaald!

Gefeliciteerd! Op naar B!

 

 

  

   


Crescendo behaalt eerste prijs op concertconcours. 

Op 22 november deed Crescendo mee aan het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen. Na maanden repeteren konden we het inspeelwerk en onze 2 concourswerken laten horen aan een deskundige jury.
Deze jury beloonde de uitvoering met 82.83 punten. Hiermee heeft Crescendo een eerste prijs behaald.
We zijn hier trots op! 
crescendozutphen

 

Try out concert

postertryout

 

Groepsrepetities
Als voorbereiding op het concours werden er op zaterdag 13 september groepsrepetities gehouden. Het orkest werd opgesplitst in 5 verschillende secties, elk met een eigen dirigent. 

groepsrepetities

Jeugdorkest uitje
Het jeugdorkest startte het seizoen sportief met een middag bubbelbal! Voetballen in een bubbelbal is erg leuk omdat je kan botsen en rollen zonder je te bezeren. Er werd veel gelachen en goed samen gewerkt. 

bubbelbal

Jeugd play in
Op 30 augustus startte de jeugd van de orkesten uit de gemeente Aalten het seizoen met een Play-inn onder leiding van Gido van Schijndel en Ivo Kouwenhoven. Jeugdleden van Crescendo deden ook mee. Het was een erg geslaagde dag!
jeugdplayin

Feestelijke start
We zijn het seizoen begonnen met een schitterend oranjefeest. Nu gaan we verder met de voorbereidingen voor het concertconcours op 22 november in Zutphen! 
pettenheg

Seizoensafsluiting met BBQ
Woensdag 16 juli werd het muzikale jaar afgesloten met een barbecue. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er hard gewerkt aan teambuilding! Het was een fijne avond. 
terreinmanege

Gezellig schoolpleinconcert
Op woensdag 2 juli organiseerde Crescendo voor haar jeugdleden een schoolpleinconcert. Leerlingen kregen de kans om te laten horen wat ze het afgelopen jaar in de muzieklessen geleerd hebben. Ook de blokfluiters waren van de partij en gaven voor het eerst een optreden. Het jeugdorkest droeg ook haar steentje bij en zorgde voor afwisselende muziek tussendoor. Het is geweldig om te zien en te horen dat ook de jongste leden van de vereniging gemotiveerd muziek maken!
Het concert was mede dankzij het prachtig weer een groot succes. 
schoolpleinwilleke

Barbecue voor leden in plaats van zomerconcert
In november gaat het fanfareorkest van Crescendo op concours in Zutphen. Om ons optimaal te kunnen voorbereiden wordt er dit jaar geen zomerconcert gegeven. Dirigenten en leden van het jeugdorkest, de slagwerkgroep en het grote orkest doen in plaats daarvan aan teambuilding in de vorm van een gezellige barbecue!

 

Aanhanger Crescendo weer als nieuw!
Al jaren gebruikt Crescendo een grote aanhanger om haar slagwerk van en naar optredens te vervoeren.
De laatste weken begon de aanhanger wat mankementen te vertonen.
Frank Rutgers van Frank Rutgers Motorentechniek heeft de aanhanger belangeloos voor ons opgeknapt.
Frank, bedankt! 

aanhanger
Deelname Aaltens Orkest Festival
Op zaterdagavond 14 juni nam Crescendo deel aan het Aaltens Orkest Festival georganiseerd door Psalm 150. Sportcentrum 'het blauwe meer' was deze avond de locatie waar 5 fanfares van zich lieten horen. Crescendo mocht het spits afbijten en deed dat met 'Lang zal ze leven' voor onze jarige dirigent. Gerald werd hiermee goed verrast en kreeg voor de schrik een flesje wijn uit handen van Crescendo voorzitter Henri Eppink. Vervolgens werd er een mooi programma gespeeld. 

geraldwijntas
Slagwerkgroep behaalt eerste prijs
Op zaterdag 24 mei ging de slagwerkgroep op concours in Hattem. Ze kwamen daar uit in de vierde divisie en brachten drie werken ten gehore. Maanden van voorbereiding hebben hun vruchten afgeworpen. De slagwerkgroep werd beoordeeld met 82.75 punten en ging met een eerste prijs naar huis. Gefeliciteerd! 

slagwerkgroepvlaggen

Geslaagde try out voor slagwerkgroep
Op 24 mei gaat de slagwerkgroep van CMV Crescendo IJzerlo op concours in Hattem. Om zich hierop voor te bereiden, gaven de muzikanten afgelopen zaterdag een try out concert. Bijzonder was het muziekstuk ‘an African impression’. Met de djembé, vogelfluitjes en een regenmaker waande het publiek zich op een Afrikaanse savanne.

Het jeugdorkest van Crescendo en jeugdorkest ‘the future’ uit Bredevoort droegen ook hun steentje bij. Met deze drie verschillende optredens werd het een afwisselende avond waarin de slagwerkgroep zich goed kon voorbereiden op 24 mei! 

mindyjaapdjembe

Sfeerimpressie Koningsdag 2014
Op Koningsdag gaf Crescendo een mini concert voor de bewoners van de Stegemanhof. Vervolgens gingen de muzikanten door naar IJzerlo, om ook daar wat mooie nummers te spelen. 

collage
Eerste paasdag
Op eerste paasdag werkte Crescendo mee aan de zangdienst in de Oosterkerk in Aalten. 

oosterkerk

Blokfluiters kiezen een instrument
Op woensdag 16 april werden de blokfluitleerlingen uitgenodigd om een kijkje te nemen op het jeugdorkest. De kinderen mochten luisteren, vragen stellen, tussen de muzikanten zitten en zelf alle instrumenten proberen! Veel leerlingen hebben een instrument uitgezocht waar ze volgend jaar les in willen krijgen. Veel plezier en succes bij Crescendo!

jeugdgeraldstapelstoelen

Michiel haalt zijn A- diploma! 

michiel
Na 2 jaar les heeft Michiel Wellink zijn A diploma op slagwerk gehaald. Gefeliciteerd Michiel! Op naar B.

 

Oud ijzer actie groot succes
Op zaterdag 12 april hield Crescendo haar eerste oud ijzer actie. Met 7 wagens/ aanhangers en veel vrijwilligers werd overal in het buurtschap ijzer opgehaald. Het weer werkte goed mee! Na een dag hard werken werden maarliefst 3 grote containers gevuld met oud ijzer! 

container

Crescendo een erelid rijker
Op woensdag 9 april 2014 is oud-muzikant Theo Hofs benoemd tot ere-lid. Tijdens het beluisteren van de repetitie werd
Theo verrast met een bos bloemen en mooie woorden van de voorzitter. Gefeliciteerd Theo! 

collagetheo

Crescendo en Joysingers geven verrassend concert.
Zaterdagavond 29 maart was ‘t Dorpshuus het decor voor een schitterend voorjaarsconcert van CMV Crescendo IJzerlo in samenwerking met gospelkoor the Joysingers. De dirigenten Gerald Roerdinkholder en Quintus N. Sachs hadden samen een afwisselend programma samengesteld. Orkest en koor traden apart van elkaar op, maar lieten ook een aantal gezamenlijke werken horen.

De avond kreeg een extra feestelijk tintje door de huldiging een trouw lid. Henk Mengers kreeg een insigne voor zijn 50 jarig lidmaatschap. Na een periode op de bugel speelt hij nu alweer een aantal jaar trompet binnen het orkest. Bijzonder is dat Henk altijd kauwgom kauwt tijdens het spelen. Verrassend genoeg is er nog nooit een instrument verstopt geraakt!

De volgende verrassing kwam toen muzikant Wim Kruisselbrink naar voren werd geroepen door dhr. Timmer van de Muziekbond Gelderland Flevoland (voorheen CBOW). Voor zijn jarenlange inzet voor deze overkoepelende vereniging, kreeg Wim het ere lidmaatschap van de MBGF aangeboden.
Met een jubilaris en een MGBF erelid rijker, vervolgende Crescendo en de Joysingers hun concert. De avond eindigde met een gezamenlijk ‘Celebration’ van Kool and the gang. Een swingend slotstuk waarna het publiek tevreden naar huis ging.

henrifeliciteert    wimina

Crescendo 2 jubilarissen rijker
Zaterdagavond 16 november was ‘t Dorpshuus het decor voor een schitterend najaarsconcert van CMV Crescendo IJzerlo. Het fanfare orkest had samen met dirigent Gerald Roerdinkholder een afwisselend programma samengesteld. Filmmuziek, pophits, concertwerken en marsmuziek, alles kwam voorbij.

De avond kreeg een extra feestelijk tintje door de huldiging van twee trouwe leden. Bertram Hoftijzer kreeg een insigne voor zijn 25 jarig lidmaatschap. Bertram zorgt niet alleen op zijn bes-bas voor de nodige muikale fundatie van het orkest, maar hij kan ook verbaal goed zijn woordje doen. In 2011 presenteerde hij het wensconcert op geweldige wijze. Dit bleef niet onopgemerkt en in 2012 werd Bertram als bestuurslid gekozen. Bertram zorgt voor een kritische en vrolijke noot binnen het orkest.

Naast Bertram werd er nog een jubilaris in het zonnetje gezet:

Wim Westerveld, beter bekent als ‘Wim van de Steeg’, werd ook verrast met een insigne omdat hij maarliefst 50 jaar lid is van Crescendo. In al die jaren heeft hij de bugel, slagwerk en de bariton bespeeld. Ook is hij nog een periode voorzitter geweest. Daarnaast maakt Crescendo zo nu en dan graag gebruik van zijn talenten als dirigent bij serenades en andere festiviteiten.

Met twee jubilarissen rijker vervolgende Crescendo haar concert. De avond eindigde met een spetterend slotstuk waarna het publiek tevreden naar huis ging. 

bertramwim